Country:
Currency: USD
Currency:

Van supermarkt tot superhuis

Een supermarkt omgebouwd tot woonhuis. Door te spelen met ruwe materialen wordt de industriële look versterkt. De wens van de klant was om een warme sfeer te creëren in dit grote gebouw. Ook mocht de originele uitstraling van het gebouw geaccentueerd worden.
Door te spelen met zachte lichtlijnen, weggewerkte spots en mooie hanglampen werd een intiem huislijke sfeer gecreëerd. Door verlichting tussen de constructie balken van het plafond te plaatsen wordt de bibliotheek en slaapruimte goed aangelicht zonder aanwezig te zijn.
De horizontale lichtlijn in de woonkamer licht het plafond zachtjes aan. Deze lijn breekt de grote achterwand en geeft de ruimte een warme uitstraling. Het overgrote deel van de lichtbronnen is LED of fluorescentie en dus erg energiezuinig.
Het is een speciaal gebouw: Het lichtplan benadrukt dit door rust en sfeer toe te voegen.

 

Locatie: Amsterdam
Datum project: Mei, 2016
Merken: Orbit , , Wever & Ducré , Kreon , , , Muuto , Functionals ,Tonone.
Fotografie: Eelco Hofstra

$
Subscribe & get 5% discount!
get the first offers from our store